הבית בנוה עופר, הוקם כבר בשנת 2000 והתחיל את דרכו כבית המספק מענה חירום לילדים הנדרשים למסגרת הגנתית במודל משפחתי.
עבור מספר בלתי מבוטל של ילדים ונערים בישראל, לימודים אקדמיים הינם בגדר חלום רחוק, בלתי ניתן להשגה. הסיבה לכך אינה טמונה בהעדר כישורים או לקויות למידה למיניהן, אלא אך ורק בחוסר באמצעים כלכליים.
פרויקט "מסיכון לסיכוי" בשיתוף בנק הפועלים נועד לשלב במעגל העבודה נשים שלא עבדו מעולם או לחלופין, כאלו העוסקות במלאכות שהכנסתן דלה ולרוב אין בהן אופציית קידום.
מועדונית הינה מסגרת חינוכית-טיפולית משלימה לילדים בסיכון הפועלת לאחר שעות הלימודים. במסגרתה, הילדים מקבלים ארוחה חמה, העשרה לימודית, סיוע בהכנת שיעורי הבית והן תכנים נוספים ורבים על מנת להעשיר, לקדם ולהעצים את הילד בכלל התחומים.
פרויקטים חדשים ומאתגרים בבת ים
בית הדס
מעטפת
עלמה
דירת מעבר
אפיקים
דרי רחוב
תחנה לטיפול משפחתי וזוגי
מועדונים לניצולי שואה
התכנית לטיפול ומניעת התעללות בזקנים והזנחתם בקהילה
קרית החינוך הוקמה בשנת 1986 עבור 16 תלמידים שנזקקו לפתרון חוץ ביתי כיוון שעדיף היה עבורם לא לגור בבית עם הוריהם. כיום ישנם כ-270 תלמידים בכיתות ז'-יב', ותיקים ועולים כאחד, וביניהם גם עשרות עולים מאתיופיה.
במסגרת העמותה קיימים שני מרכזי הורים- ילדים. מטרת מרכז "הורים-ילדים, הינה תמיכה וקידום של ילדים מרגע לידתם ועד גיל שש ביחד עם בני משפחותיהם זאת באמצעות מתן שירותים רבים ומגוונים.
תוכנית "בניית גשרים טובים יותר", עוסקת ביצירת בסיס חזק, טוב ויציב לחיים משותפים ולתקשורת אמיתית של אוכלוסייה מעורבת.
מעבר מבית ספר יסודי לחטיבת ביניים הנו מעבר קשה למרבית הילדים, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בנערים ונערות הבאים ממשפחות במצוקה. בנוסף, בכיתה ז' מסתיים הטיפול במועדוניות הטיפוליות והילדים זקוקים למסגרת המשכית שתלווה אותם בגיל ההתבגרות הסוער. הילדים סובלים מקשיים לימודיים רבים וחסרים עורף משפחתי שיתמוך בלימודיהם. העמותה זיהתה את הצורך של הילדים הללו בסיוע לימודי וליווי אישי ולכן הקימה את פרויקט מוח.
פרויקט מוחות מוזיקליים קיים משנת 2001 במטרה לקדם ולפתח ילדים המתגוררים באזורי מצוקה תוך שימוש במוזיקה ככלי המסוגל לגעת במגוון רחב של תחומי חיים. בפרויקט משתתפים כ-240 ילדים במסגרת המועדוניות, ו-300 ילדים נוספים מבתי הספר המשתייכים לפרויקט.
במסגרת העמותה קיימים שני מועדוני בוגרים, שמטרתם היא ליצור רשת חברתית ותומכת .
הבית החם לנערות הוקם במטרה למנוע יציאה למסגרת חוץ ביתית(פנימיות) של אותן נערות במטרה למנוע התנהגויות סיכוניות כמו שוטטות, אובדנות, שימוש בסמים, ובמקביל מניעת נשירה מבית הספר, יצירת יחסי אמון עם גורמים טיפוליים, תחושת שייכות וכמובן החשוב ביותר - להעניק תחושה של בית!
הנתונים מצביעים על כך כי מחצית מהאנשים הנעזרים בשירותי העמותה חיים מתחת לקו העוני וכשליש מהם נעזרים באופן קבוע בעזרתם של שירותי הרווחה.